پاستوریزاسیون مواد غذایی با اشعه!
تکنولوژی پرتو افکنی مواد غذایی، برای کنترل و حذف آلودگی یا پاتوژن هایی مانند سالمونلا از مواد غذایی است. نتیجه این روش مشابه پاستوریزاسیون معمولی است که اغلب به نام "پاستوریزه سرد" و یا "پاستوریزه تابش" نامیده می شود. تابش همانند عمل پاستوریزه کردن، باکتری ها و سایر پاتوژن های را می کشد که می توانند باعث فساد مواد غذایی و یا منجر به مسمومیت شوند. تفاوت اساسی بین این دو روش منبع انرژی ای است که در جهت نابود کردن میکروب ها بر آن تکیه دارند. عمل پاستوریزه معمولی متکی به گرماست در حالیکه پاستوریزه تابش متکی به انرژی اشعه یونساز است. FDA تاکید می کند که هیچ روش نگه داری نیست که جایگزین ایمن فرآیندهای بررسی مواد غذایی باشد.
چگونه مواد غذایی تحت تابش قرار می گیرند؟
مواد غذایی به صورت فله ای و یا بسته بندی شده روی نوار نقاله از میان محفظه اشعه عبور می کنند. مواد غذایی در تماس با مواد رادیو اکتیو قرار نمی گیرند بلکه از میان دسته اشعه ای که شبیه نور چراغ قوه بزرگی ست، عبور می کنند.
نوع غذا و هدف خاصی که تحت تابش است میزان اشعه یا دوز لازم را برای فرایندی با محصول خاص، تعیین می کند. سرعت تسمه نقاله کمک می کند تا دوز تابش با کنترل زمان در معرض قرار گرفتن مواد غذایی کنترل شود. دوز واقعی توسط دوزیمترهایی که در داخل ظروف غذا قرار می گیرند، اندازه گیری می شود.کبالت- 60 از مواد پر کاربرد برای پرتو افکنی به مواد غذایی است. همچنین سزیم-137 و میله های سوخت جهت پرتو افکنی در ارتش استفاده می شوند.
چه منابعی برای ایجاد تشعشع مورد استفاده قرار می گیرند؟
به ادامه مطلب بروید



آدرس جدید ما xrays.ir